Dames/heren zegelring met Heliotroop

Geelgouden zegelring met Heliotroop. Een zegelring is vaak een ring met een lange familietraditie. Soms staat in de zegel (steen) een gravure of familiewapen gegraveerd. De zegel kan uit verschillende soorten materialen bestaan, b.v. onder andere uit onyx, agaat, jaspis of lapis lazuli.

Deze ring is hoogglans gepolijst met in het midden een Heliotroop. Deze is gezet in een ovaal montuur en de onderzijde van deze zetting is dicht en glad waardoor de ring ook prettig draagt.

De Heliotroop heeft een afmeting van 17 x 12 mm en de totale afmeting van de kop van de ring is 19x14 mm. Door deze bescheiden maat is deze ring zeer geschikt voor dames maar ook als dames en/of herenpinkring. Traditioneel gezien werd vroeger een zegelring vooral aan de pink gedragen, zeker in de landen waar tradities hoog worden gehouden zoals Frankrijk en Engeland. Hier wordt dit soort ringen van generatie op generatie overgedragen. De maat van de ring is 17 ¾, maar kan door de gladde band zonder problemen vergroot of verkleind worden. Het gewicht van dit sieraad bedraagt 7.3 gram. De ring is gemerkt met het Nederlands 14k goudkeur en een helaas onbekend meesterkeur.

Een mooi bescheiden sieraad met een mysterieuze steen.

p.s. Heliotroop is onderdeel van de jaspis familie en is een chalcedoon. Deze steen bestaat uit zeer donkergroene jaspis met rode stipjes. Op het eerste oog lijkt de steen geheel zwart, maar wanneer er licht op valt zie je pas hoe mooi het rood met het groen combineert. Een steen waar ook vele positieve eigenschappen aan wordt toegekend.

Artikelcode
b2109
Prijs
€ 375,00