Jaren 60 Collectors item: 2 Strengs zilveren bedelketting met 33 bedels

2 Strengs zilveren bedelketting met maar liefst 33 verschillende, bijzondere bedeltjes.

De Jasseron ketting bestaat uit 2 strengen, een korte en een iets langere, waaraan 33 zilveren bedeltjes hangen.

De bedeltjes zijn stuk voor stuk de moeite waard. Sommige zijn heel verfijnd en mooi gedetailleerd vervaardigd. Er zijn bedels bij van filigrain o.a. een viool en een uit bewegende delen bestaande vis. Zeer speciaal zijn ook die bedels die beweegbare delen hebben, o.a. een oldtimer en een pipowagen waarvan de wielen kunnen draaien, een molentje met draaiende wieken en een heel grappig harlekijntje als trekpoppetje.

Het korte deel van deze ketting heeft een lengte van 56 cm en het langere deel is 72 cm lang en beide komen samen in een haaksluiting. Het gewicht bedraagt 34 gram. De bedels variëren onderling in lengte van 1,5 cm tot ca. 4 cm en zijn bijna allemaal apart gemerkt met het 2e gehalte zilverkeur.

Dit sieraad kan in originele staat gedragen worden, maar voor wie dat iets te veel van het goede is, men kan door een extra slotje er simpelweg twee colliers van maken.

De echte verzamelaar krijgt er een prachtige houten vitrine met glazen uitschuifbaar paneel bij die zowel hangend als staande te gebruiken is. Afmeting hiervan is 34 x 34 cm. Deze bedelketting kan hierin stofvrij bewaard en bewonderd worden.

Ketting en vitrine zijn in perfecte staat

 

Prijs compleet met bijbehorende glazen vitrine

 

 

  

 

 

 

 

Artikelcode
b1910
Prijs
€ 245,00
Status
Verkocht