Prachtige, zeer grote schelpcamee

Prachtige, zeer grote schelpcamee, afm. 6x4.7 cm, met de afbeelding van de Romeinse godin Flora, (Godin van de lente en de bloemen). Op deze camee is Flora afgebeeld met rozen in het haar, fraai en tot in detail uitgewerkt, zo ook de rest van het haar en gelaat. Het gladde montuur is uitgevoerd in 14k. geelgoud, (Hollands eikenblaadje), de rand ervan is versierd met een subtiele koordkabel en op de kwartieren van dit montuur zijn ornamentjes van bolletjes aangebracht. Het sieraad is uitgerust met een neerklapbaar hangoog en een stevige C sluiting welke ook nog eens beveiligd is tegen prikken door een extra (sier)kapje over het uiteinde.

De camee heeft ook een gouden brochepin, eveneens 14k gemerkt, waardoor het sieraad als hanger maar tevens ook als broche te dragen is. Als deze Camee als broche gedragen wordt is het hangoog niet zichtbaar, daar deze naar beneden terug geklapt kan worden. Bijzonder is dat ook de pin in goud is uitgevoerd, vaak is deze van onedel metaal. Het gewicht van deze camee bedraagt 15.9 gram. De Camee is 14k goud gemerkt en met een helaas onbekend meesterkeur. Een uitzonderlijk fraaie camee in perfecte conditie. De details van dit sieraad verraden de kwaliteit.

 Flora, godin der bloemen en van de lente. Ter ere van deze godin werd in Rome voor haar een tempel opgericht en feesten Floraliën gehouden in de lente, ten tijde van het ontluiken van de bloemen. Deze godin is altijd herkenbaar aan de bloem(krans) in het haar.  

Artikelcode
Camee b17
Prijs
€ 0,00
Status
Verkocht