Scandinavisch top-Design

 

Sterling zilveren set, bestaande uit hanger met bijpassende ring.

Dit set is vervaardigd door het toonaangevend sieraden bedrijf ALTON van Zweden. Het design is van de hand van ontwerper Karl-Erik Palmberg en dateert uit het jaar 1974. Deze ontwerper was in het midden van de 20e eeuw hoofdontwerper van dit bedrijf en veel prachtige sieraden zijn door hem ontworpen en nog steeds geliefd en gewaardeerd onder verzamelaars.

 

De hanger en de ring bestaan uit een ronde cirkel van Onyx, gevat in een modernistisch montuur. Het zilver gecombineerd met het tijdloze zwart van de onyx maakt dit tot een opvallend stijlvolle combinatie. De hanger heeft een zeer lang hang-oog wat kenmerkend is voor deze ontwerper. De afmeting van de hanger is incl. hang-oog 6, 5 cm. De hanger zelf heeft een doorsnede van 3,5 cm. De kop van de ring is 0.8 cm hoog en is 2.2 cm doorsnede. Ringmaat bedraagt 17,5, maar kan desgewenst zonder problemen groter of kleiner gemaakt worden.

 

Beide delen van dit set zijn uitgebreid gekeurd met de keuren van ALTON, Zweden, Stadskeur Falkoping, Sterling zilverkeur, jaarletter Z9 (1974), en de signatuur van Karl-Palmberg.

Artikelcode
725 M
Prijs
€ 0,00
Status
Verkocht