Zilveren corpus Christi

 

Italiaans zilver gekeurd met het Stadskeur van de Italiaanse stad ‘Firenze’, waar veel goede zilver en goudsmederijen gevestigd zijn. De overige keuren zijn helaas niet goed leesbaar.

Grote corpus Christi aan zilveren kruishout.

Zowel corpus als kruishout zijn zeer gedetailleerd weergegeven. De doornenkroon op het hoofd van Christus en de lendendoek bevatten nog resten van verguldsel.

Lengte 33 cm – Breedte 21 cm – Gewicht 315 gram

De rechterzijde van het kruishout (achterzijde) en de rechterarm van het corpus hebben een restauratie ondergaan. Zie foto’s.

Desalniettemin is dit een zeer fraaie corpus Christi, daar deze zelden gezien wordt aan een geheel zilveren kruishout.

Een bijzonder religieus maar ook ‘n kunstzinnig prachtig voorwerp!

 

Het kruis is het belangrijkste symbool van het Christendom. Christenen geloven dat Jezus met zijn dood aan het kruis Gods straf voor de zonden van de mensen op zich heeft genomen. Een kruis herinnert gelovigen aan het lijden, de verzoening en de verlossing.

Een kruis met het dode lichaam Latijn: Corpus) van Christus wordt een crucifix genoemd. Deze crucifix toont het gehavende lichaam van Christus met bovenaan het kruishout het bordje met de letters INRI: Latijns voor: Iesus, Nazarenus, Rex Iudaeorum, Jezus van Nazareth, koning der Joden.

Artikelcode
2125
Prijs
€ 265,00
Status
Verkocht